Şimdi yükleniyor

Şase No Paylaşmak Güvenli midir?

Şase No Paylaşmak Güvenli midir

Şase No Paylaşmak Güvenli midir?

Şase No Paylaşmak Güvenli midir? Şase No paylaşmak internetin bu kadar yayıldığı bir dünyada ne kadar güvenlidir. Bu blog yazımızda artık hayatımızın bir gerçeği ve ihtiyaç haline gelmiş İnternette araç sahiplerinin en çok sorduğu bu önemli soruya ikna edici cevaplar arayacağız.

Aracınıza yedek parça arıyorsunuz. İnternetten oto yedek parça satışı yapan, SSL gibi bütün güvenlik protokollerini yerine getirmiş Otoparcasan.com gibi bir e-ticaret sitesini buldunuz. İnternet sitesi üzerinden kendi çabanızla ihtiyaç duyduğunuz yedek parçayı aradınız ama doğru parçayı bulup bulmadığınızdan emin değilsiniz.

Bu parçanın doğruluğunu teyit etmek istediğinizde internet siteleri muhtemelen Şasi numaranızı isteyecektir. Peki Şasi numaranızı internet siteleri ile paylaşmak güvenli mi? İnternet kullanıcılarının dikkat etmesi gereken Şasi numarası ile ilgili dolandırıcılıklar nelerdir? İşte bu güncel soruna hayat kurtaran cevaplar arayacağız.

E-Ticaret Sitelerinde Şase No Paylaşmak Güvenli midir?

Otoparçasan gibi e-ticaret siteleri, bu tarz bilgileri bünyelerinden saklamayacaklarını ve 3. taraflarla paylaşmayacaklarını Türkiye’de kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve gözetmek için kurulmuş olan düzenleyici ve denetleyici bir kurum olan K.V.K.K ‘ya deklare etmişlerdir.

Şasi numarası aracınızın kimlik numarasıdır. Bazı arabalarda ön cama doğru eğildiğinizde gösterge paneline sabitlenmiş şekilde ve küçük bir plaka üzerinde yazılmış olduğu rahatlıkla görülebilir. Şasi numarasının yazılı olduğu bu plaka bazı araçlarda ön sol kapı açıldığında şasiye sabitlenmiş olarak da fark edilebilirler.

Ayrıca bazı sigorta şirketlerinin kullandığı internet uygulamalarında plaka numarasını yazarak da bir Şasi numarasına ulaşmak oldukça mümkündür. Fakat en kısa yol araç ruhsatlarının içinde Şasi no yazılı kısımdan ulaşmaktır.

Şase numarasının ister yedek parça teyidi için parça satışı yapan e-ticaret siteleriyle isterse araç satışı öncesi aracınızı satın almak isteyen alıcılar ile paylaşılması tamamen güvenli bir eylemdir.

Özellikle T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sistemi üzerinde ETBİS sistemine kayıtlı olan Otoparcasan.com gibi e-ticaret siteleri, bu tarz bilgileri bünyelerinden saklamayacaklarını ve 3. taraflarla paylaşmayacaklarını Türkiye’de kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve gözetmek için kurulmuş olan düzenleyici ve denetleyici bir kurum olan K.V.K.K ‘ya deklare etmişlerdir.

Şase No Paylaşmak Güvenli midir? | Otoparcasanblog

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sistemi üzerinde ETBİS sistemine kayıtlı siteler güvenlidir.

Dolayısıyla aksi durumda kamusal dava açmak için elinizde çok sağlam bir hak sizin için her zaman saklı kalacaktır. Ama söyle bir düşünün, hiçbir e-ticaret sitesi onların işlerini kolaylaştıracak bu hizmeti lekeleyerek faydalanamayacak bir duruma düşmeyi asla istemezler.

Sizlerin hem güvenini kaybedip para kaybetmek hem de adli bir soruşturmaya uğrayarak işin sonucunda ceza alıp bin bir emekle kurduğu internet sitesini neden kapattırmak istesinler ki?

Şase No ile Sorgulama Yaparak Yedek Parça Bulmak

Şasi numarası tıpkı plakanız gibi aslında düz bir görüş alanı içindedir. Yani dışarıdan bir kişi isterse bu bilgilere aracınız üzerinden kolaylıkla ulaşabilir. Otoparcasan.com olarak, yedek parça satışının müşterilerimizin Şasi numaralarını kullanarak web sitemiz üzerinden yazarak gönül rahatlığıyla bizlerle paylaşmalarını tavsiye ediyoruz.

Kullanıcılarımız araçlarının şasi numarasını kendi girerek aradığı yedek parçaya ulaşamıyorsa alanında teknik uzmanlığa sahip müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek bu şase numarasını paylaşır ve ihtiyaç duyduğu yedek parçaya hızlı ve iade sürecine düşmeyecek şekilde ulaşabilirler. Bu şekilde istediği yedek parça hakkında hem daha fazla bilgi sahibi olabilir hem de satın alma sürecinin sorunsuz şekilde ilerlemesine yardımcı olur.

Şase No Paylaşmak Güvenli midir? | Otoparcasanblog

Oto yedek parça satışının müşterilerimizin Şasi numaralarını kullanarak web sitemiz üzerinden yazarak bizlerle paylaşmalarını tavsiye ediyoruz.

Doğru yedek parçayı bulduğunuzdan emin olmak için ürün detay sayfasında “Ürün Özellikleri” bölümünü kontrol etmeyi unutmayın.

Ana sayfada en üst sol köşede yer alan “Aracınızı Seçiniz” başlığının altında yer alan “Şase No” sekmesine araç ruhsatınızda yazılan şase numarasını girin ya da manuel olarak 8 adımlı tablodan aracınızı seçin. Aracınızı seçtikten sonra biz de aracınızın parçalarını aracınıza uygun olacak şekilde filtreliyoruz.

Peki Şasi no ’ya siz ne kadar sakınsanız da herhangi birinin bir şekilde kolayca ulaşabilmesi eğer bu kadar kolaysa ne gibi problemlere sebep verebilir? İnsanların daha çok Şasi numarası klonlama yani kopyalayarak sahtekarlık yapma olarak tanıdığı ve haberlerden öğrendiği durum hakkında anlattığımız Şasi No Kopyalama Nedir? başlıklı blog yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Şasi No Kopyalama Nedir?

Şase no kopyalama yani klonlama tehlikeli ve oldukça yasadışı bir süreçtir. Çalınan bir aracın kimliğini gizlemek için yasal olarak kayıtlı başka bir araçtan Şasi numarası elde edilerek yapılan dolandırıcılık için kullanılan bir terimdir.

Aracımız otoparkta park edilmiş durumdayken veya tamir, bakım veya onarım için bıraktığınız bir tamir servisinde aracımızı bekletiyorken kötü niyetli birinin ya da suç şebekesi tarafında Şasi numaramızı not ederek ya da aracımız üzerine sabitlenmiş şasi no plakamızı sökerek çalınması ile başlayan bir süreçtir.

Şase No Kopyalama Tipleri Nelerdir?

Şasi no kopyalamanın ya da klonlamanın en çok karşılanan yöntemi de bir aracın şasisine sabitlenmiş Şase numarasının yazılı olduğu plakanın araç üzerinden kesilerek yerinden çalınmasıdır. Bu işlemin ardından çalınan bu şasi no plakası aynı marka ve modeldeki çalıntı başka bir arabaya kaynak yapılarak montajı yapılmaktadır.

Şasi No Nedir ve Ne İşe Yarar yazımızda da bahsettiğimiz gibi araçların şasi numaraları araç dışından da bilen bir insan için ulaşılması çok zor bir numara değildir. Burada şase numarasının başka biri tarafından öğrenilmesinden ziyade bu şasi numarasının kullanılma alanlarından kaynaklı sorun herkesin başına gelebilir.

Şase no paylaşmak

Şase numarası araçların genellikle ulaşılabilir yerlerinde bulunurlar.

Şase No Kopyalama ile Sahtekarlıklardan Nasıl Korunuruz?

Bu vicdansız kişilerin çoğu bunda o kadar iyidir ki, birçok kişiyi klonlanmış araba satın almaya kandırırlar.

İkinci el bir araba satın almak istediğinizde, aracınızın şasi numarasının tüm belgelerde ve araç üzerindeki şasi no plakasında yazılan numaralarla eşleştiğinden emin olmalısınız.

Otomobilin üzerinde, üreticinin şase numarasının yazıldığı özellikle ön camın tabanına ve kapı çerçevesinin iç kısmına karşı ön panelde sabitlenmiş bu plakayı muhakkak kontrol etmelisiniz.

Belgelerle, şasi no plakasında yazılan numaralar ve araç ruhsatında yazılan sayılar ile aracınız uyuşmadığını aracı satın aldıktan sonra öğrenirseniz hem araba hırsızlığına karışabilir hem de satın aldığınız araba elinizden alınabilir ve kısaca paranızla büyük bir sıkıntıya düşebilirsiniz. Aman dikkat!

Güvenli şekilde Şasi ya da Şase no ile aracınızı sorgulayacağınız Otoparçasan gibi internet sitelerinden bu mükemmel hizmeti gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

 

1 yorum

comments user
Asedefe

Vay be, 9 senelik sürücüyüm bunu da yeni öğrendim. Valla bu devirde sağlıklı, düzgün çalışır bir araba satın almak için usta olunması gereken birçok konu var. Yoksa insanı fena çarpıyor ahlâksızlar…

Yorum gönder