Şimdi yükleniyor

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler  | Otoparcasanblog

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Eğer bir araç sahibi olduysanız artık yedek parça dünyasına giriş yapmaya çok yaklaştınız demektir. 

Araçlarınız ilk alındığı günden itibaren ne kadar iyi bakılmış olursa olsun bir yedek parçaya ihtiyaç duyacaktır. Sıfır ya da ikinci el bir araç satın almış olmanız fark etmiyor, uzun süre kullanabilmeniz, sağlıklı bir çalışma sistemi için bazı durumlarda yedek parçalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Tam da bu durumda nelere dikkat etmelisiniz, yedek parça alırken dikkat edilmesi gerekenler neler, bunlara hakim olmalısınız. 

Araçlarda kullanım ömrü de dahil olmak üzere birçok nedene dayalı yedek parça ihtiyacı doğabilir. Artık tüm marka ve modeller için farklı yedek parçalar bulmak mümkün. Hem araçların üretildiği otomotiv fabrikalarından hem de farklı sanayiler tarafından araç yedek parçaları üretilmektedir. Bu çeşitlilik çok güzel gelse de bazen kafa karışıklığına ve üzücü sonuçlara neden olabilir. 

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler  | Otoparcasanblog

Aracınız için alacağınız yedek parçayı seçmeden önce mutlaka orijinalliğine dikkat etmelisiniz. Garantisi, satıcı güveni ve desteği olmayan bir parçayı satın almamalısınız. 

Aldığınız parçanın mutlaka garantisine dikkat etmelisiniz. Garanti süresine, garanti kapsamlarına satın alma işlemi gerçekleşmeden hakim olmayı ihmal etmeyin. 

Her parça her araç ve modele uygun değildir, bunu unutmayın! Bu nedenle ihtiyacınız olan yedek parçayı bulduğunuzda aracınızın markasına, modeline uygunluğunu teyid ettirin. 

Yaşadığınız soruna yönelik araç parçasını aldık, montajını tamamladık ve çalıştırdık, her şey düzeldi diye bir kural yoktur! Parça araç ve model ile uyumlu olabilir ancak aracın sistemine, motor yapısına uygun olmayabilir. Yaşadığınız sorunu çözücü bir parça olabilir ancak diğer parçaların sağlıklı çalışmasını engelliyor olabilir. Bu detayı da mutlaka göz önünde bulundurun ve satın alma öncesi komple bir uyumluluk sağlayacağından emin olun!

Alacağınız Yedek Parçanın Uyumluluğunu Nasıl Kontrol Edeceğinizi Biliyor Musunuz? 

Her araca her yedek parçanın uyum sağlamayacağını biliyorsunuz. Bunu belirlerken en iyiyi seçmenin alternatif pek çok yolu var. Ancak direkt nokta atışı yapabileceğiniz ve en sağlı yöntem ise şase numarasından yedek parça sorgulatmak. 

Şase numarası bir aracın kimlik numarası görevini gören ve üzerinden birçok işlemi gerçekleştirebileceğiniz seri numarasıdır. Yedek parça almaya karar verdiğinizde ihtiyacınız olan ürünü en doğru ve güvenilir şekilde bu numara ile sorgulatarak alternatiflerinizi görebilirsiniz. 

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler  | Otoparcasanblog

Yedek parça söz konusu olduğunda akla gelen diğer soru da kasko geçerli olmaya devam edecek midir? Eğer aldığınız yedek parça orijinal ise kaskonuz geçerli olmaya devam eder ve bu da kasko kapsamında yer alır. Ancak satın aldığınız parça orijinal yedek parça değilse bunun için yeniden görüşmeli ve kasko teminatlarınızda güncelleme yaptırmanız gerekmektedir. 

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler  | Otoparcasanblog

Eğer aracınızda herhangi bir yedek parça ya da oto aksesuar ihtiyacınız varsa otoparcasan.com sadece bir tık uzağınızda! Uzman ekibiyle aracınıza gerekli olan tüm yedek parça ihtiyaçlarınızı en doğru şekilde tespit edebilir, alternatif parçalar arasından seçimlerinizi yapabilir ve güvenle ödeme yapabilirsiniz. Yedek parça ihtiyaçlarınız için web sitesini ziyaret edebilir, yedek parçanızı sorgulayabilir ve siparişinizi tamamlayabilirsiniz. 

Yorum gönder