Şimdi yükleniyor

Valeo Kimdir? Valeo Hakkında Bilmedikleriniz!

Valeo

Valeo Kimdir? Valeo Hakkında Bilmedikleriniz!

Valeo hangi ülkenin markası ya da Valeo ne malı gibi sorulara erken bir cevap vererek yazımıza başlayabiliriz. Valeo merkezi Fransa’da olan bir küresel bir Fransız otomotiv tedarikçisidir. Otomobil üreticilerine ve satış sonrası ürünlere geniş bir ürün yelpazesi sunan güçlü bir markadır.

Valeo Tarihçesi

Valeo markasının tarihi 1923’te bir Fransız şehri olan Saint-Ouen’de başladı. Eugene Buisson, şirketin kurucusu oldu. Başlangıçta firma “Société Anonyme Française du Ferodo “olarak adlandırıldı ve İngiliz Ferodo firmasının lisansı altında fren pabuçları üretiyordu. 1932’de şirket debriyaj üretmeye başladı.

Firma Latince “İyiyim” anlamına gelen Valeo adını 1980 yılında almıştır.

Valeo otomotiv, kendi teknolojik yeniliklerini kullanarak otomotiv endüstrisi için otomobil parçaları üretmektedir. Valeo ürünleri Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Afrika’da bulunan 30 ülkenin pazarlarında temsil edilmektedir.

Şirketin ürettiği otomobil yedek parçalarının üçte ikisinden fazlası Renault, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo, Volkswagen, Audi, Chrysler, Daewoo, Hyundai gibi otomobil üreticilerinin montaj hatlarına teslim edilmektedir.

Üretim ölçeğine göre Valeo, küresel yenileme pazarında lider konumlardan birine sahiptir. Bugün firmanın 134 üretim tesisi ve 17 araştırma merkezi vardır ve çalışan sayısı 82 bin kişiyi aşmıştır.

Valeo Türkiye

1989 yılında Türkiye’ye gelerek otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Valeo Türkiye, alanında güçlü ve sürekli bir şekilde gelişerek hem yurt içinde hem de yurt dışında global orijinal ekipman üreticilerine ve satış sonrası müşterilerine hitap eden en büyük tedarikçiler arasında yer almaktadır.

Valeo Kimdir? Valeo Hakkında Bilmedikleriniz! | Otoparcasanblog
Ürün yelpazesi binek otomobiller, hafif ticari araçlar, ağır vasıtalar, otobüsler ve yolcu otobüslerini kapsamaktadır.

Son durum itibariyle ürünlerinin %60’ı ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihraç edilen Valeo’nun, grup bünyesinde istihdam edilen 1000 üzerinde kalifiye çalışanıyla birlikte Türkiye’deki tüm otomobil üreticileri için ürünler ve çözümler geliştirmektedir.

Valeo Türkiye’nin Tesisleri Nerededir ve Ne Üretir?

Bursa’da araştırma ve geliştirme merkezi, Tasarım merkezi ve 3 adet üretim tesisi bulunmaktadır. Bu merkez ve tesisler, yüksek kalite standartlarını ve global alanda orijinal ekipman üreticilerinin kalite şartlarını karşılamaktadır.

Valeo Bursa merkezde, hafif ticari araçlar ve hibrid teknolojiler için CO2 emisyonlarının azaltılmasına odaklanırken, aynı zamanda Termal Sistemler, Güç Aktarma Sistemleri ve Görüş Sistemleri kapsamında ürünler üretilmektedir.

İstanbul’da bulunan Valeo Termal Otobüs Sistemleri Tesisi ise, esas olarak ısıtıcılar, pompalar ve bileşenler olmak üzere Termal Sistemler konusundaki uzmanlığımızı sunmaktadır. Şirket merkezi ve dağıtım platformu İstanbul‘dadır.

Dinamik bir yerel pazar ve elverişli coğrafi konumla birlikte rekabetçi ve yüksek vasıflı iş gücüyle, Türkiye’deki 9 global orijinal ekipman üreticilerinin araç üretimi, 2002 yılında 300.000 adetken 2018 yılında neredeyse beş kat artış göstererek 1,5 milyon adede çıkmıştır.

Valeo Transmisyon Sistemleri Tesisi

Valeo’nun Türkiye’de gerçekleştirdiği en büyük ve en eski faaliyetlerden biridir. Tesis 1989 yılında kurulmuş olup 23.000 m2’lik bir alanda 850’den fazla kalifiye çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Tesiste, hibrid araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlar için en yeni nesil Debriyaj, Tork Konvertörleri ve Çift Kütleli Volan teknolojileri tasarlanmakta ve üretilmektedir. Tesis, Haziran 2011 tarihinden beri bir geliştirme merkezi olarak kabul edilmekte olup tüm dünyada 50’den fazla büyük müşteri ile projelere liderlik etmektedir.

Valeo Kimdir? Valeo Hakkında Bilmedikleriniz! | Otoparcasanblog

Valeo Termal Tesisi

2011 yılında kurulan tesis 5.400 m2 ‘lik bir alanda 121 çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Tesiste HVAC üniteleri, fan sistemleri, ön taraf modülleri ve 2019 yılında portföyüne eklenen fırçasız motorlar üretilmektedir. Tesis, 2019 yılında bir tasarım merkezi olarak kabul edilmiş olup önde gelen otomobil üreticileri ile projeler başlatma imkanına sahiptir.

Valeo Elektrifikasyon Sistemleri Tesisi

Bursa’da bulunan tesis binek otomobiller ve hafif ticari araçlar için alternatör üretiminde uzmandır. Tesis 2011 yılında kurulmuş olup, 7.000 m2’lik bir alanda 260’dan fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Tesis, 2019 yılında bir tasarım merkezi sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Valeo Silecek Sistemleri Tesisi

Valeo Bursa’nın Bursa’daki tesisi2006 yılından bu yana silecek lastiklerinin, silecek kollarının, ön ve arka silecek mekanizmalarının montajına odaklanır. Valeo Silecek Sistemi yerel pazarda Renault, Ford, Fiat ve Hyundai gibi birçok orijinal ekipman üreticisinin tek tedarikçisidir.

Valeo Kimdir? Valeo Hakkında Bilmedikleriniz! | Otoparcasanblog

Valeo otomotiv, otomobil üreticilerine orijinal yedek parçalar ve bağımsız yedek parça pazarına parça tedarik etmektedir. Binek otomobiller için 13 ürün grubunda ve ağır ticari araçlar için 11 ürün grubunda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’ya hizmet vermektedir.


Valeo Yedek Parça

Valeo otomotiv ne üretir sorusuna kısaca; Alternatör, Cam Krikosu, Debriyaj Merkezi, Debriyaj Seti yani Baskı Balata, Devirdaim Su Pompası, Far, Fren Disk Ayna, Fren Disk Balata, Valeo Silecek, Klima Radyatörü, Polen Filtresi ve Su Radyatörü gibi oto yedek parçaları sıralayabiliriz. Fakat bu ürünlerin arasında piyasada en çok talep gören ve aranan parçalar Valeo Fren Balatası, Valeo Baskı Balata yada diğer adıyla Debriyaj Seti, Valeo Silecek, Valeo Far şeklinde sıklıkla görülmektedir.

Yorum gönder