Şimdi yükleniyor

İnternetten Yedek Parça Almak Güvenilir Mi?

İnternetten Yedek Parça Almak Güvenilir Mi? | Otoparcasanblog

İnternetten Yedek Parça Almak Güvenilir Mi?

Teknolojinin giderek hayatımızda daha büyük yer kaplamasıyla birlikte ihtiyaçlarımız ve alışkanlıklarımız da değişiyor. Günlük alışverişlerin neredeyse tamamı online olmaya başlamışken oto yedek parça alımlarının da internet üzerine yoğunlaşması kaçınılmazdır. 

Online yedek parça siteleri sayesinde araç sahiplerine birçok avantaj sunulmaktadır. Aranılan yedek parçanın kolayca bulunması, farklı marka alternatifleri, fiyat avantajları bunlardan sadece birkaçıdır. İnternetten yedek parça alınır mı soru işareti kafanızı karıştırıyorsa; dikkat edeceğiniz birkaç nokta ile bu soruların cevaplarını kolayca bulabilirsiniz. 

Güvenilir satıcılar bulmaya dikkat etmelisiniz. Satışta olan yedek parçanın %100 orijinal olması, aradığınız OEM kodlarıyla birebir tutması ve en önemlisi aracınızla uyumlu olmasıdır. Ayrıca satın aldığınız yedek parçanın garanti süresini de incelemeyi ihmal etmemelisiniz. Siparişinizi oluşturacağınız web sitesinin kullanıcı yorumları da size alışveriş için ipucu verecektir. Memnuniyet oranı yüksek markalardan alışveriş yapmak çok daha doğrudur. Gönderim tercihleri, kargo süresi, iade ve değişim şartlarının uygunluğu da bir internet sitesinin güvenilir olup olmadığına dair en önemli ipuçlarıdır. 

ORİJİNAL YEDEK PARÇA NEDİR? 

Orijinal yedek parça her araç markasının kendi fabrikasında ürettiği parçalar anlamına gelmektedir. Aracınızda üretim anından itibaren takılmış olan parçanın birebir aynısıdır. Parçanın üzerinde kendi logoları bulunmaktadır. 

İnternetten Yedek Parça Almak Güvenilir Mi? | Otoparcasanblog

YAN SANAYİ PARÇA NEDİR? 

Yan sanayi parçalar araç markalarının kendi üretmediği ancak araçlarına birebir uyumlu olarak geliştirip ürettirdiği parçalar anlamına gelmektedir. Dünyaca ünlü ve güvenilir markalar tarafından piyasadaki araçlara uyumlu olarak üretilmektedir. Büyük markaların üretimi olduğu için kalitesine ve güvenilirliğine dair sorun yaşamazsınız. Ayrıca orijinal yedek parçalara göre daha uygun fiyatlı olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. 

YEDEK PARÇANIN ORİJİNAL OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? 

İnternetten yedek parça alırken en çok merak edilen soru yedek parçanın orijinal olup olmadığıdır. Bunu anlayabilmeniz için birkaç kontrole ihtiyacınız var. 

Marka ve logoya dikkat! Orijinal yedek parçalarda markanın kendi logosu, üretici numarası gibi tanımlayıcı bilgiler bulunmaktadır. Bu tanımlayıcı detaylara dikkat etmeyi unutmayın. 

Ambalajına dikkat edin! Parça üzerinde olduğu gibi ambalajlama kısmında da logo, üretici numarası, parça kodları gibi detaylar yer almaktadır. Kalite damgası, seri numarası da ambalajda dikkat etmeniz gereken detaylardandır. 

Fiyatları diğer parça satıcılarıyla kıyaslayın. Orijinal yedek parçalar birebir üretim olduğu için yan sanayi parçalara göre daha yüksek fiyatlara sahiptir. Eğer tespit ettiğiniz parça piyasa fiyatları normallerinin çok çok altındaysa orijinal olmadığı anlamına gelebilir. 

Satıcısına mutlaka danışın! Her online yedek parça satışı yapan firmanın ürünler hakkında destek veren ekibi mevcuttur. Bu ekiplerle iletişime geçerek parçanın orijinalliği hakkında garanti isteyebilirsiniz. Buna rağmen aklınıza bir soru işareti varsa satın aldıktan sonra parçanızı ustanıza danışarak teyit ettirebilirsiniz. 

İnternetten Yedek Parça Almak Güvenilir Mi? | Otoparcasanblog

OTO YEDEK PARÇA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 

Oto yedek parça ihtiyacınız var ve alırken sorun yaşamak istemiyorsanız aşağıdaki detaylara dikkat ederek online yedek parça alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Aldığınız yedek parçaların aracın konforunun ve güvenliğinin devam etmesi için çok önemli olduğunu unutmayın. Bu nedenle marka seçimlerinizde bilinen, garanti veren ve güvenilir olanları tercih etmelisiniz. Yedek parça aracınıza yerleştirildikten sonra sürüş güvenliğini ve performansını olumsuz etkilememelidir. 

Parçanın diğer parçaları olumsuz etkileyip etkilemediğinden emin olun. Aldığınız parça aracınıza uyumlu olsa bile çok nadir olarak farklı sorunlara neden olabilir. Bu sebeple aldığınız parça takıldıktan sonra aracın güvenlik testlerini ve arıza durumlarını mutlaka kontrol ettirin. 

Sahte parçalara çok dikkat edin! Piyasa orijinal markalar olduğu kadar maalesef sahte parça satışı da karşınıza çıkabilir. Bu nedenle aldığınız parçaları aracınıza takmadan önce mutlaka inceleyin ve orijinalliğinden emin olun. 

En önemlisi ise aracınıza %100 uyumlu olduğundan emin olun! Her araca her parça uygun değildir. Aldığınız parçanın uyumluluğunu bir ürün uzmanına mutlaka kontrol ettirin. Tespit ettiğiniz yedek parçanın OEM kodunun aracınızdaki parça ile uyumluluğunu kıyaslayın. 

OEM NEDİR? OEM NUMARASI NASIL BULUNUR? 

Original Equipment Manufacturer (Orijinal Ekipman Üreticisi) yani OEM; araçlara ait olan yedek parçaları üretecek olan farklı marka ya da şirketlere verilen isimdir. Araçların yüzlerce yedek parçası bulunur ve bunların hepsinin üretimini araç markalarının yapması mümkün olmayabilir. Bu durumda iş birliği yaptıkları üretici firmalara kendileri için parça üretimi yaptırırlar. 

Oem numarası üretilen yedek parçalara verilen benzersiz parça numaraları anlamına gelir. Her parçaya kendine has ve diğerlerinden bağımsız bir kod verilir. Bu sayede parça üretiminde ya da satış sonrasında karışıklık olmasının önüne geçilir. Oem numaraları Dünyanın her yerinde tektir ve her yerinde geçerlidir. 

Yedek parça satışı durumunda OEM numaralarının bilinmesi çok önemlidir. Bu numaralar sayesinde aracınıza uyumluluğundan emin olabilir ve olası sorunların önüne geçmiş olursunuz. 

OEM numarasını nasıl bulabiliriz? sorusunun cevabı ise parça uzmanlarında yer alıyor. Aracınıza ait şasi numarası ile sorgulayıp ihtiyacınız olan parçalara ait oem numaralarını tespit ettirebilirsiniz. Eğer kendiniz bu bilgilere ulaşmak istiyorsanız şasi no ile parça sorgulama yapabilen e-ticaret siteleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

GÜVENİLİR ONLİNE YEDEK PARÇA MAĞAZASI: OTOPARCASAN.COM 

otoparcasan.com online yedek parça satışı yapan e-ticaret sitesidir. %100 uyumlu parçayı kolayca bulmanızı sağlayan şasi numarası ile parça bulma, araç detaylarını tespit ederek aracınıza ulaşmanıza yardımcı olan araç ağacı ile 7/24 olarak sizlere hizmet vermektedir. Aynı zamanda parça bilgisiyle uzmanlaşmış müşteri destek ekibi ile de sizlerin en doğru parçaya ulaşmasını sağlamayı hedeflemektedir. Aracınızın marka ve modeline uygun yüzlerce parçaya otoparcasan.com ile ulaşabilirsiniz. Tespit ettiğiniz uyumlu parçaların alternatif markalarını inceleyebilir, en iyi fiyat avantajlarından yararlanabilirsiniz. 

Yorum gönder