Şimdi yükleniyor

TRW Otomotiv Kimdir? TRW Ürünleri Nelerdir?

TRW, orijinal ekipman üreticilerine ve ilgili satış sonrası pazarlara otomotiv sistemleri, modülleri ve bileşenleri sağlayan küresel bir Amerikan otomotiv yedek parça tedarikçisidir.

TRW Otomotiv Kimdir? TRW Ürünleri Nelerdir?

TRW Otomotiv, orijinal ekipman üreticilerine ve ilgili satış sonrası pazarlara otomotiv sistemleri, modülleri ve bileşenleri sağlayan küresel bir Amerikan otomotiv yedek parça tedarikçisidir. TRW’nin açılımı şirketin Ramo-Wooldridge Corporation ve Thompson Products’ın 1958’de birleşmesinden kaynaklı olarak “Thompson Ramo Wooldridge” kısaltmasıdır. 1901 yılında kurulmuş köklü bir markadır.

TRW Tarihi

TRW, 1908 yılında efsanevi Ford Model T için ilk ahşap tekerlekleri üretti. Yirmi yıl sonra ise, Ford için el frenlerini oluşturdu. 1939’da standart ekipmanlara sahip hidrolik fren sistemleri tasarladı. 1952 yılında ise TRW, Chrysler New Yorker modelinin hidrolik direksiyonunun tasarımını gerçekleştirdi.

TRW Inc, şirketinin merkezi önceleri Michigan’ın Livonia şehrinde bulunuyordu. 2002 yılında havacılık şirketi Northrop Grumman tarafından satın alınan TRW’nin otomotiv kısmı Blackstone Group’una satılmıştır.

 TRW Inc, satılmadan önce şirketinin merkezi önceleri Michigan’ın Livonia şehrinde bulunuyordu

TRW Inc, satılmadan önce şirketinin merkezi önceleri Michigan’ın Livonia şehrinde bulunuyordu

TRW Automotive (TRW Otomotiv), dünyanın sekizinci en büyük otomotiv yedek parça üreticisidir. Dünya’nın genelinde 22 farklı ülkede yaklaşık 64.000 çalışanı bulunmaktadır. TRW Otomotiv, 2015 yılında Alman ZF Friedrichshafen tarafından satın alınmış ​​ve daha sonra adı ZF TRW Automotive Holdings Corporation olarak güncellenmiştir.

TRW Otomotiv’in Global Yapısı

TRW Otomotiv Michigan merkezli bir Amerikan şirketidir. TRW Otomotiv’in üretimi, araç kontrol ve sürücü destek sistemleri, fren sistemleri, direksiyon sistemleri, süspansiyon sistemleri, emniyet kemerleri ve hava yastıkları ve motor valfleri dahil olmak üzere birçok segmente dağılmış otomotiv ürünleridir.

Şirketin operasyon faaliyetleri, Şasi Sistemleri, Yolcu Güvenliği Sistemleri, Elektronik ve Otomotiv Bileşenleri olmak üzere 4 bölüme ayrılmıştır. Satış istatistiklerine göre, 2003 yılında TRW Otomotiv, dünya çapında sekizinci en büyük otomotiv tedarikçidir. ABD’nin en büyük sanayi havzası olan Detroit Metro Bölgesi’ndeki en büyük yedinci şirkettir. Firmanın dünya çapında 22 farklı ülkede yaklaşık 64.000 çalışanı bulunmaktadır

TRW’nin Gelişimi

2002’de havacılık şirketi Northrop Grumman, TRW’yi satın aldı ve ardından TRW’nin otomotiv bölümünü özel sermaye şirketi Blackstone Group’a 4,73 milyar dolara sattı. Nihai anlaşmaya göre, Blackstone işin % 80,4’üne sahipken, Northrop Grumman % 19,6’sını satın aldı.

TRW Otomotiv CEO’su John Plant yaptığı açıklamada, “Şirket artık yüzde 100 otomotiv müşterilerinin ihtiyaçlarına odaklanmış durumda ve otomotiv güvenliğinde küresel lider konumumuzdan yararlanmak için heyecan verici bir fırsatımız var” dedi.

TRW Otomotiv, 2009 yılında 76 milyon dolarlık net kar elde etti. 2010 yılında firma önceki yılın iki katından fazla yani 189 milyon dolar kar açıkladı. John Plant’e göre bu, 2007-08 mali krizinin ardından sektördeki toparlanmanın ve şirketin gelişmekte olan pazarlara girmesinin bir sonucuydu.

15 Eylül 2014’te Alman otomobil parçaları üreticisi ZF Friedrichshafen’in TRW Automotive’i borç dahil yaklaşık 13,5 milyar dolara satın alacağı açıklandı. Devralma 15 Mayıs 2015’te tamamlandı ve TRW Automotive artık ZF Friedrichshafen AG’nin bir parçası olarak “Aktif ve Pasif Güvenlik Teknolojisi Bölümü” olarak faaliyet göstermektedir.

TRW 2014 yılında Alman ZF Friedrichshafen'e satılmıştır.

Alman ZF Friedrichshafen, TRW Automotive’in borç dahil yaklaşık 13,5 milyar dolara satın almıştır.

TRW Otomotiv’in Kilometre Taşları

2002- İlk nesil Aktif Kontrol Retraktörü (Toplayıcı) üretti.

2002- Elektrikli Park Freninin ilk Fren Kaliperini tanıttı.

2003- Ağırlık temelli bir Yolcu Sınıflandırma Sistemi üretti.

2004- Hava yastığı şişiricileri için Silikon Başlatıcı Teknolojisini ortaya çıkardı.

2004- Araç içi kontroller için Dokunmatik Kapasitif Algılama Sensör Teknolojisini buldu.

2005- Aktif Dinamik Kontrol ailesinin Aktif Süspansiyon Sistemlerini tanıttı.

2006- Dönmeyen Sürücü Hava Yastığı Teknolojisini üretti.

2006- Kontrolü Kayma Takviyesi olan Hibrid Frenleme Stabilite Kontrol Teknolojisini ortaya çıkardı.

2007- Yolcuların konforunu sağlamak ve yakıt ekonomisini artırmak için bir Verimli İklim Kontrol Sistemini üretti.

2007- Elektrikli Tambur içinde Hat park freni teknolojisi yarattı.

2007- Hibrid araçlar için ESC-R Rejeneratif Fren Teknolojisini tanıttı.

2008- Rahatlığı, konforu ve güvenliği artırmak için bir Aktif Toka Kaldırıcı Emniyet Kemeri Sistemini ortaya çıkardı.

2008- Kamera ve elektrikli direksiyon teknolojisini entegre eden İlk Şerit Koruma Sistemini üretti.

2008- Dönüştürülebilir araçlar için bir Baş Koruma Sistemi başlattı.

2008- Gelişmekte olan pazarlar için Ölçeklenebilir Hava Yastığı Elektronik Kontrol Ünitesi geliştirdi.

2014- İkinci nesil Aktif Kontrol Retraktörü (Toplayıcı) üretti.

2015- TRW Automotive, ZF Friedrichshafen tarafından satın alındı.


TRW Balata

TRW yedek parça deyince akla gelen ilk ürün fren disk balatalarıdır. TRW balata ürünlerine fren balatalarında sürtünme malzemesine uygulanan ve fren diski ile balata arasındaki uyumu artıran COTEC adlı gelişmiş silikon kaplama kullanılmaktadır.

TRW COTEC fren balataları, bir balata değişimini takiben yapılan ilk birkaç frenlemede ( rodaj süresi olarak bilinir) diğer yüksek kaliteli fren balatalarına göre aracı yedi metre daha kısa sürede durdurabildiği kanıtlanmıştır.. Bu yenilikçi teknoloji, sürtünme katsayılarının normalden daha düşük olduğu balatanın rodaj süresi boyunca tüm rakiplerini geçtiği anlamına gelir.

Geniş TRW balata fiyat ve seçeneklerine Otoparçasan’da ulaşabilirsiniz. Hemen inceleyin.

TRW Yedek Parça Satın Al

TRW markası bugün Türkiye’de Fren Sisteminin en çok değiştirilen başta Fren Disk Ayna, Fren Disk Balata, Fren Pabuçlu Balatalar, ABS Sensörleri ile Direksiyon ve Süspansiyon sisteminin en çok tüketilen parçalarından Rot, Rotil, Rot Başları, Salıncak kolları, Amortisörlerde orijinale eş değer olarak kabul görmektedirler.

Tüm bu parçaların her araç ve modele göre tespiti için teknik ve donanımlı ustalara ve Şasi Numarası kullanarak Otoparcasan.com gibi internet sitelerine ihtiyaç vardır. TRW markasına ait tüm yedek parçalara bu linkten ulaşabilirsiniz. Otoparçasan TRW Ürünlerini incelemek için tıklayın.

Yorum gönder